KSK Geluwe 2 - 2 KSV Rumbeke

Wedstrijd Beloften op zaterdag 7 oktober 2023 om 15:00

Verslag wedstrijd

Op een zonnige eerste zaterdagnamiddag van oktober, 7-10-2023, gingen de beloften richting KSK Geluwe. Met een relatief jonge garde moesten we de strijd aan gaan op Geluwe.

Vanaf het eerste fluitsignaal zagen we dat de tegenstander iets meer steviger waren dan wij, maar je mag onze jonge garde zomaar niet onderschatten. Beide ploegen waren zoekend naar de openingstreffer. Zowel Geluwe als KSVR kwamen voorzichtig piepen aan het venster, maar daar bleef het ook bij. Wanneer in minuut 22 een hoekschop voor Geluwe het leer zijn weg vond naar de netten (1-0). KSVR op achtervolgen, maar onze jonge garde bleef niet bij de pakken zitten en wilde de achterstand ombuigen naar gelijke hoogte. We haalden alles uit de kast, maar helaas moesten we met het kleinste verschil de kleedkamers opzoeken.

Tweede helft amper gestart en onze jonge garde stond te slapen op het veld wanneer Geluwe hun voorsprong kon verdubbelen (2-0). Gvd….. tis nie waar hè. Soit, KSVR wist dat ze moesten wakker worden en met voldoende vertrouwen konden we het leer meer en meer laten rondgaan in de ploeg. Zo konden we de thuisploeg meer en meer in het vizier houden. KSVR bleef drukken om op zoek te gaan naar de openingstreffer, want we voelden dat het mogelijk was. In minuut 52 kon Y. Carrette het leer met een heerlijk kopballeke de netten doen trillen (2-1). KSVR putte vertrouwen uit deze goal en roken dat op zijn minst de gelijkmaker er zeker nog zat aan te komen. KSVR toonde schoon voetbal en met de nodige vechtlust en vertrouwen werden de kansen meer dan verhoogd. Geluwe kwam af en toe piepen aan het venster. Via een vrije trap trof Geluwe nog de deklat. In minuut 85 kon Jeffke de "16" in duiken en werd dan ook nog tegen dek gelegd in de "16". N. Dhont mocht de strafschop voor zijn rekening nemen waardoor het leer koelbloedig tegen de netten werd geknald (2-2). De laatste minuten lag de kaart voor KSVR volledig open om de volle buit nog binnen te halen, helaas werd er geen winninggoal meer gescoord. Onze jonge garde pakt meer dan verdiend een gelijkspel op Geluwe.

Proficiat boys voor jullie inzet, als men weet dat jullie een 2-0 achterstand konden ombuigen naar een 2-2 en niet vergeten de 2-3 lag in het vizier.

Vrijdag a.s., 13 oktober 2023, ontvangen we R. Dottignies Sport op het Sportpark om 20u.